12 borvidékről 22 fiatal borász, borászhölgy mutatkozik be a http://www.wineroads.eu/boraszpalyazat/index.php szavazó oldalon! Április 5-ig gyűjthetik itt be a szavazatokat. A zsűri április 16-án hallgatja meg a tíz legtöbb támogatói voksot szerzett tehetséget.

Dr. Mészáros Gabriella a Borkollégium vezetőjének elnöklete alatt, a Magyar Szőlő- és Borkulúra Nonprofit Kft. és a Pannon Bormíves Céh védnökségével áll össze a szakmai zsűri. A személyes meghallgatás során bizonyíthatják a jelöltek elhivatottságukat, rátermettségüket. Négy nagy magyar kádárcég – Európai Kádárok, Kalina Kádárüzem, Kádár Hungary, Trust Hungary – felajánlásának köszönhetően négy ifjú borász 1-1 új hordóval kezdhet neki az idei szüretnek.

Ahogy azonban egy tisztességes demokráciában már csak lenni szokott, a legnagyobb szava a népnek van! Jelen esetben a közönségnek, hiszen rajtuk múlik, hogy ki kerül a zsűri elé.

2010 a választások éve, de nálunk nemcsak a támogatott jelölt, de a rá szavazatát adó is nyerhet, kellemes boros pillanatokat, vagy akár egy hétvégi kikapcsolódást Tállyán, az egykori Szirmay Kúriában!