Elkészítés 7-8 főre: Felkockázzuk a zöldségeket (1 közepes kibédi hagymát, 4 közepes sárgarépát, 2 közepes petrezselyem gyökerét, 2 fej csiperkét, 2 kelkáposzta levelét, 1 közepes zellert és zöldjét, fél paradicsomot, 2 gerezd fokhagymát), no meg 30 dkg csirke mellet. Fazékba tesszük fél kg zöldbabbal együtt. Személyenként 4 dl-t számolva, több mint 3 liter forrásvízzel töltjük. Zsíron 1 nagy felkockázott kibédi hagymát fonnyasztunk, bele 10 dkg felszeletelt házi szalonnát rakunk. Szegedi pirospaprikával és a fokhagymával rántást készítünk. Ha a rántás kész, felöntjük 2 dl házi tejjel s jól elkeverjük. Alágyújtunk a hatalmas fazéknak, s ha forr, a tartalmára öntjük a tejes rántást. Vegetával ízesítjük. Mehet rá őrölt bors és koriander törve. Jól megfőzzük, és jöhet belé 2 dl házi tejföl kevés liszttel habarva.. Rottyantunk még egyet. A végén megbolondítjuk tárkonyecettel, de csak módjával!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!