HUSZÁRKONYHA – Boros borjúsült sörben főtt burgonyával és pezsgős káposztával
Mintegy 1 kg borjúhúst megmosunk, megsózunk, és 15 dkg vajat hevítünk. A hús minden oldalát megpirítjuk a vajban. Hozzáadunk 3 dl száraz fehérbort és 5 dl forró húslevest. Sütőbe tesszük, és közepes fokozaton készre sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Köretet készítünk: 5 ek cukrot 0,5 dl olajban bebarnítunk. Beleteszünk 1 db felkockázott vöröshagymát és egy kisebb fej felszeletelt lila káposztát. Sót, borsot, köményt adunk hozzá, majd 2 dl pezsgővel öntjük fel. Így lefedve addig pároljuk, amíg a káposzta teljesen puha lesz. Ha kész, ízlés szerint ecetet öntünk hozzá. Továbbá: 1 kg burgonyát meghámozunk, majd egészben belerakjuk egy nagy lábasba. Sörrel felöntjük úgy, hogy az ellepje, és lassú tűzön megfőzzük. Tálaláskor sózzuk csak meg.