Az élet szinte minden területére kiterjedő politikai ernyő sokrétű, viszonyai leginkább csak azok számára átlátható, akik politikusként, társadalomtudósként vagy más hozzáértőként behatóan foglalkoznak az irányítás tudományával. A hétköznapi emberek látószöge e tekintetben is különböző, de általánosságban elmondható a többségről, hogy csak részeket lát az egészből, ezért számukra sokszor nehezen érthetőek a kombinációk és a taktikák – sőt félre is érthetőek azok. Így jut kiemelten fontos szerep a tálalás művészetének, amely a gasztronómiához hasonlóan a politikának is alapeleme.
Sós, borsos, majoránnás, kevés zöldbabbal és karfiollal kevert rizst – 20 dkg-ot – főzünk úgy, hogy a rizsre öntött víz fele száraz fehérbor legyen. Egy 80 dkg-os félbevágott dagadót kívül-belül besózunk és ízlés szerint fűszerezünk. Ezután belülről mustárral kikenjük és beletömjük a rizst. Zsinórral átkötjük a húst, majd Pataki tálba tesszük. Forró olajjal és 2 dl vízzel is megöntözzük. Előmelegített sütőben, fedő alatt kb. 1 óra alatt megsütjük, majd levesszük a fedőt és ropogósra sütjük. Ha erdei gombás mártással tálaljuk, jó esély van rá, hogy nagyon jóízűt eszünk.