Hozzávalók 10 főre: 6-8 közepes vöröshagyma, 5-6 közepes paradicsom, 7-8 tv paprika, 50 dkg füstölt szalonna, 80 dkg darálthús, 1 kg burgonya, 50 dkg lebbencs tészta, 40 dkg tarhonya, 50 dkg csipetke, só, fehérbors, tárkony, fokhagymasó. Elkészítés: A felcsíkozott szalonnát zsírjára sütjük, a felaprózott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, rátesszük a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Ha már „lecsóvá főtt”, mehet rá a felszeletelt burgonya, amit fel kell önteni vízzel. Ha a víz felforrt, beletesszük a darálthúst. Jó negyed óra múlva mehet hozzá a lebbencs tészta és a tarhonya, majd legvégül a csipetke. Sóval, fehérborssal, tárkonnyal és fokhagymasóval ízesítjük. Hozzá azt iszunk, ami van, de ha választani lehet, akkor ajánlott a debrői hárslevelű, esetleg még „fröccsözve” is!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!