HUSZÁRKONYHA – Görgey görhöny
Kultúra
/
A cikk emailben történő elküldéséhez
kattintson ide,
vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://demokrata.hu/kultura/huszarkonyha-gorgey-gorhony-63371/
Egy mélyebb tálba 40 dkg megszitált kukoricalisztet 7 dl forró tejjel, állandó keveréssel leforrázzunk és simára keverünk. Hozzáadunk 7 dkg fagyos zsírt – ezzel is jól elkeverjük – majd egyenként 5 tojás sárgáját, ízlés szerint sót, 1 citrom reszelt héját, egy marék tört mandulát (dióval is helyettesíthető), egy-két marék aszalt gyümölcsöt, mokkás kanál szódabikarbónát rakunk hozzá. A végén finoman hozzákeverjük az 5 tojás fehérjének keményre vert habját. Egyenletesen elkeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben – lassú tűznél (180 fokon háromnegyed óra) szép pirosra megsütjük. Háromszögekre vágjuk, majd vaníliás porcukorral meghintjük. (A recept beküldője Kerékgyártó Cecília.)
Hirdetés
Hirdetés