Elkészítés

Az alap: 20 dkg angolszalonnát egy kis zsírral, valamint a 2 fej karikára vágott vöröshagymával összepirítunk, hozzáadunk 70 dkg csíkokra vágott sertéslapockát és 20 dkg füstölt tarját. Ezeket is összesütjük, majd 3-4 db, negyedbe vágott paradicsommal gazdagítjuk, megbutítva 2 db csíkokra vágott kovászos uborkával. Sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük, hosszúlére eresztjük, majd hozzáadunk vérfüvet és 1,5 deci fehér bort. Amikor felforr, belecsorgatunk 3-4 deci sertésvért is. Egyben kiemeljük, és csíkokra vágva tálaljuk. A feltét: 20 dkg angolszalonnát és 3 fej karikára vágott hagymát megpirítva, 70 dkg pácolt darált vadhúst összesütjük, és amikor kész, hozzáforgatunk egy fej préselt fokhagymát. Sült vércsík darabokkal díszítjük és tarhonyával tálaljuk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!