Félbevágunk 1 kilónyi kimagozott szilvát. Egy lábasban 8 evőkanál cukrot kissé barnára égetünk, majd fél dl vízzel felöntjük, kevergetjük, s hagyjuk sűrűsödni. Ezután beletesszük a szilvát, megforgatjuk és felöntjük 1 dl vízzel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval és fahéjjal fűszerezzük, kis lángon felforraljuk. Öntünk hozzá 2 dl jóféle vörösbort, majd valamivel később 2 evőkanál citromlevet és 1 evőkanál reszelt citromhéjat. Addig főzzük, míg a szilvák puhák lesznek, körülbelül fél órát. Ha kész, a levest alkalmas géppel krémesre keverjük. Belérakunk fél kg magozott aszalt szilvát és addig főzzük, míg jó nem lesz. A főzés utolsó szakaszában öntünk hozzá 3 dl tejszínt. Végül keverjünk hozzá 2 evőkanál rumot, majd 3 dl tejfölt oly módon, hogy a levesbe öntés előtt még a leves két evőkanálnyi részével összekeverjük, hogy ne csapódjon ki! Azt azért jó tudni, hogy a szilva, különösen az aszalt, az egyik legjobb vértisztító hatású gyümölcsünk. Mindez vörösborral maga az orvosság.