HUSZÁRKONYHA – Juhtúrós sült szalonna bácskai gombás rizzsel
Kultúra
/
A cikk emailben történő elküldéséhez
kattintson ide,
vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://demokrata.hu/kultura/huszarkonyha-juhturos-sult-szalonna-bacskai-gombas-rizzsel-62167/
4 főre: Mintegy 25 dkg rizst kiválogatunk, megmossuk, és szűrőn hagyjuk lecsepegni. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával. Ezután 15 dkg gombát, 2 db kockára vágott paradicsomot és 4 db felkarikázott zöld paprikát teszünk hozzá. Pár perc alatt puhára pároljuk. Majoránnával, sóval és borssal ízesítjük. A rizst felöntjük 6 dl vízzel, és takarékon fedő alatt addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Közben centiméter vastagra szelt, 4 jó darab, kifejezetten húsos, amúgy nyers szalonnát kisütünk. Tálaláskor a szalonnát juhtúróval fedjük, sóval és pirospaprikával ízesítjük. Mellétesszük a rizzsel kevert gombás főzetet. Tejfölös uborkasalátával a jó!
Hirdetés
Hirdetés