Huszárkonyha – Kuruc pecsenye gombás rizzsel
Az ételt ajánlja: Terenyei Attila, a rákócziafalvi Kuruc Hagyományőrző Egyesület vezetője:
4-5 főre: A hússzeleteket (60 dkg felszeletelt sertéstarja) kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden szeletre gépsonkát (összesen kb. 12 dkg) teszünk. A húsokat félbehajtjuk, nedvesített fogvájóval összetűzzük, majd paprikás lisztben megforgatjuk és sütőpapírral bélelt, olajozott tepsibe rakjuk őket. Kb. 50-60 perc alatt pirosra sütjük azokat. Közben olajjal locsoljuk. Amíg a hús sül, rizst készítünk. Ha kész, apróra vágott, jóféle párolt gombával keverjük össze, s ízlés szerint fűszerezzük. A nagy melegre való tekintettel, hideg csapolt sört ajánlunk hozzá, amelytől csak úgy gyöngyözik a pohár!
A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!