Az állandó rémhírként funkcionáló csirke- és a sertésinfluenza sem kutya. Ha kevés itthon a rossz hír, hozunk külföldről. Legmegszokottabbak a terrortámadások, a háborús jelentések és a természeti katasztrófák. Kínos, ha csak egy mexikói közúti balesetről szóló beszámolóra futja. Ám hiába rombolja naponta közérzetünket a sok eszelős. Mi egy dalt dúdolunk, amit a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesülettől hallottunk a tengődi Zsebeházi Napokon: „Nem megyek el, itt maradok, szívem hazámért dobog.” Ugye világos?

4 főre kell: 1 nyúl belsőséggel, 125 g borsó, 6 gomba, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 paradicsom, 1 TV paprika, 2 cseresznyepaprika, 1 karalábé, petrezselyem zöldje, 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, tárkony, kakukkfű, bors, majoránna, bazsalikom, só. Elkészítés: A feldarabolt nyulat és felszeletelt zöldségeket bográcsban főzzük. A tárkony és a cseresznyepaprika kivételével fűszerezzük. Közben galuskát készítünk. Kölest (200 g) összetörünk, összekeverjük 2 db felvert tojással, petrezselyemzölddel, sóval, citromfűvel, egy kis kanál olajjal, 1 szelet beáztatott és kinyomkodott kenyérbéllel, a nyúlmájjal és összedolgozzuk. Ha szükséges lisztezzük. Amikor a leves kész, beleszaggatjuk a galuskákat, beletesszük a tárkonyt s a cseresznyepaprikát, és még 20 percig főzzük.