Az ételt ajánlja kitalálója: Fábiánffy Zsolt, a budaörsi „Falatka falatozó” képviseletében

Sertéskarajt (80 dkg) fölszeletelünk 6-10 dkg-os szeletekre, majd besózzuk és kiverjük. Mintegy 25 dkg sertésvelőt sóval, borssal megfőzünk, majd lecsöpögtetés után hozzákeverünk 1 evőkanál Erős Pistát, esetleg Édes Annát. A kapott paprikás velőt betöltjük két szelet hús közé, amit a két szélénél összeillesztünk. Ezeket a töltött húsokat belisztezzük, felvert tojásban megfürösztjük, hántolt tökmaggal kevert zsemlemorzsában megforgatjuk, s forró olajban kisütjük. Forró és sült kockaburgonyával (akár reszelt sajttal szórva) tálaljuk. Kovászos uborkával a legízletesebb.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!