10 főre: Borjú apróhús 80 dkg, sertésvelő 50 dkg, gomba 15 dkg, zöldborsó 15 dkg, sárgarépa, zöldség 15 dkg, vöröshagyma 10 dkg, tejföl 1 dl, tejszín 2 dl, zsiradék 15 dkg, továbbá csemegepaprika, tárkony, kapor, mustár, tárkonyecet, babérlevél, só. A borjúhúsból pörköltet készítünk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a metéltre vágott gombát, zöldséget, sárgarépát, zöldborsót, sertésvelőt. Ízesítjük babérlevéllel, tárkonnyal, kaporral, mustárral. Fölengedjük csontlével. Készre főzzük. Dúsítjuk tejföllel, tejszínnel és tárkonyecettel ízesítjük.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!