HUSZÁRKONYHA – Petőfi gulyás
Elkészítés 5-6 főre: 1 ek zsíron 2 közepes felaprózott vöröshagymát sárgítunk. Ráteszünk 60 dkg felkockázott borjúhúst, megsózzuk és lassú tűzön hőkezeljük. Hagyjuk 10 percig, hogy saját levében fortyogjon, majd adunk hozzá 2 kk pirospaprikát és felöntjük vízzel. Tegyünk bele 2-2 közepes, feldarabolt sárga- és fehérrépát, 1 közepes feldarabolt karalábét, negyed karfiolt, 1 egész paradicsomot, 1 egész sárga paprikát, 1 babérlevelet és 5 ek zöldbabot. Ha a hús majdnem kész, mehet hozzá 60 dkg felkockázott burgonya. Közben 1 db tojásból, 3 ek búzadarából és sóból nokedli sűrűségű grízgaluska keveréket készítünk. Ha a burgonya félig megfőtt, beleszaggatjuk a forró levesbe és készre főzzük. Ha kész, megszórjuk petrezselyem zöldjével és úgy tálaljuk.