Huszárkonyha – Pusztagulyás
Hozzávalók 8-10 főre: 1 kg marhalábszár, 15 dkg disznózsír, 4 db közepes hagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 kis evőkanál pirospaprika, só, fűszerkömény, 3 szál zöldség, 3 szál sárgarépa, fél kiló vargányagomba, valamint 2 tojásból csipetketészta (2 tojás, 1 csipet só, és annyi liszt, amit a tojás felvesz, majd kézzel kiszaggatjuk). Elkészítés: pörköltet készítünk, s ha félig megfőtt a hús, beletesszük a sárgarépát, majd a zöldséget apróra vágva hozzáadjuk a gombát és felengedjük vízzel. Ízlés szerint ízesítjük. Ha a zöldségek is megfőttek, belefőzzük a csipetketésztát.
A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!