Elkészítési mód 8-10 főre: Az apróra vágott 1 kg hagymát forró zsírban sárgára fonnyasztjuk, majd belerakjuk a kockára vágott 1,2 kg marhahúst (vagy birkahúst). Hagyjuk, hogy saját levében főjön. Amikor már leves a hús, jöhet a szórás. Fogunk egy marék pirospaprikát, és megszórjuk a hús tetejét. Akkor a jó, ha a piros elfedi vékonyan a húst. Ugyanígy rászórunk egy marék lisztet, majd a valamivel több mint fél marék borsot. Nem keverjük meg, mert ha megkevernénk, a liszt csomós lenne! Hagyjuk, hogy a piros, a fehér és a fekete szépen besüppedjen a lébe úgy, hogy lassacskán el is tűnjön. Mindezt lassú tűzön. Ekkor óvatosan, a bogrács széléről felöntjük vízzel a bográcsban lévőt, hagyjuk, hogy rotyogjon. Amikor a liszt már bizonyosan szétfőtt a levesben, nekiállhatunk azt kevergetni. Ha a hús már majdnem megfőtt, belerakjuk a kockára vágott 1 kg burgonyát. Vegetával, sóval és egy kis Erős Pistával ízesítjük. Ha a burgonya is megfőtt, kész a leves. A végén rakunk bele csipetkét is. Tálaláskor 1-1 evőkanál kapros tejföllel ízesítjük.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!