Hozzávalók 2 főre: 25 dkg sertéskaraj, 3-4 dl tej, 1-2 dl száraz vörösbor, 3 nagyobb fej fokhagyma, Piros Arany, paradicsompüré, majoránna, bors, valamint 7-8 marék rizs, 1-2 fürt szőlő, só. Elkészítés: A Piros Aranyat összekeverjük a paradicsompürével (fele-fele), a majoránnával és a borssal. Az előzőleg sós és fokhagyma-reszelékes (1/2 fej fokhagymát felhasználva) tejben, legalább 4 órán áztatott húst lecsorgatjuk, bedörzsöljük a fűszeres paradicsomos-paprikás kenettel, és tűzálló tálba fektetjük. Köré száraz vörösbort locsolunk. Forró sütőben puhára pároljuk. Mielőtt puhulni kezdene, a gerezdekre szedett fokhagymát, amiről a hártyát nem szedjük le, köré szórjuk. Visszatolva a sütőbe a hússal megpirítjuk. A sült fokhagymát a burokból kiszopogatva fogyasztjuk. A rizst hagyományos módon megfőzzük, és tálalásnál szőlőszemekkel hintjük, óvatosan keverjük.
A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!