Elkészítés 7-8 főre: Egy füstölt csülköt odateszünk főni. A beáztatott 25 dkg babot, és a kimosott 60 dkg savanyú káposztát is beletesszük, hogy együtt főjön a csülökkel. Babérlevéllel és őrölt köménnyel ízesítjük. Közben megfőzünk 60 dkg burgonyát héjában, ha kész, meghámozzuk és felkarikázzuk, ugyanúgy, mint a 7 db keményre főtt tojást. Ha minden kész, a csülökről és a babos káposztáról a lét leöntjük. Egy tepsit bezsírozunk és rétegezve belerakjuk a burgonyát, a felszeletelt füstölt csülköt, a babos káposztát, a tojást, rá tejfölt. Megismételjük ugyanebben a sorrendben, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Forró sütőben megsütjük. A végén tejföllel locsoljuk, rá pirított szalonnát és vékony szelet zöldpaprikát vágunk. Pirospaprikával szórjuk és igazi falusi kenyérrel fogyasztjuk.
A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!