Huszárkonyha – Tüttyölt ratyli
Hozzávalók: 1,5 kg nyers ratyli, egy jókora pese, 2 csobolyó gönyézde – ha lehet pöcörgősi – 3 csipet ciháta. Elkészítés: A nyers ratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, és a nyesedékből apró csulmákat gyúrunk Ezek kerülnek a poshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, azután már csak töttyengetjük, mert hamar odakaphat …ahová nem szeretnénk.
A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!