HUSZÁRKONYHA – Tűzön pattogatott kukorica fűszeresen
Nézzük hát a pattogatott kukorica – mostanában csak popcorn – egy ősi elkészítési módját, amikor is tűzön pattogatjuk. Vegyünk a piacon fél kg pattogatni való kukoricát! Rakjunk tüzet a szabadban, és várjuk meg, amíg a lángok alábbhagynak! Szerezzünk egy valamirevaló szitát is! Ráteszünk 2-3 maroknyi kukoricát, és a tűz, esetleg parázs fölé tartjuk. Gyakran rázogatjuk, hogy mindegyik kukorica kipattoghasson. A szitányi kész kukoricákat egy nagy tálban gyűjtjük. Készítsünk mellé fűszeres vajat is! Egy edénybe tegyünk oda olvadni 4 ek vajat, majd adjunk hozzá 2 tk fahéjat, 2 tk római köményt, 2 tk édesnemes pirospaprikát, 4 tk sót, 4 tk cukrot és keverjük össze! Baráti összejöveteleken vagy gyerekek társaságában a pattogatott kukorica készítése hálás feladat. A tűzön pattogatott kukorica a legízletesebb!