Az ételt ajánlja lovag Cseke László, a Szent György Lovagrend kormányzója:

Cserépedénybe rétegnyi zsírszalonnát teszünk. Rá rétegezve: hússzalonna, erdei gomba, szeletelt őzhús (ha nincs, jó a marha), áfonyalekvár. Második menet: hússzalonna, erdei gomba, szeletelt vaddisznóhús (ha nincs, jó a mangalica), alma. Harmadik menet: hússzalonna, erdei gomba, szeletelt fácánhús (ha nincs, jó a baromfi ), barack. Negyedik menet: zsírszalonna, erdei gomba, karikázott főtt tojás, szilva, sertéscsülök. A lekvárt s a gyümölcsöket ne fűszerezzük, amúgy só, tárkony és zsálya ajánlott! (Ha kész, tejföllel öntözhetjük.) Agyaggal zárt cserépedényben, parázson készítsük! Ha nem akarjuk a végén a cserépedényt összetörni, süssük zárható „diszkosz” edényben! Kemencés kenyérrel, borral és jó barátokkal felemelő!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!