Több mint 700 pályamű közül díjazták négy kategóriában a Ludovika Campus és az Orczy-park bemutatására meghirdetett fotópályázat győzteseit csütörtökön.

Fotó: ludovikafotopalyazat.hu

Fotó: ludovikafotopalyazat.hu

A kiírás célja az volt, hogy a megszülető fotók újszerű látásmóddal, kreatívan mutassák be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új campusának épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet – hangzott el a legjobb 30 pályaművet bemutató kiállítás megnyitójával egybekötött díjátadón.

„Ezek a fotók a mindennapi életünket alapvetően meghatározó infrastruktúrát mutatják be egy egészen sajátos szemszögből” – emelte ki Padányi József, az egyetem tudományos rektorhelyettese, aki azt is hozzáfűzte, hogy az a látásmód, ahogy egy-egy részlet, mozzanat ezen a kiállításon megjelenik, egészen egyedülálló.

A fotópályázatra épületfotót, sorozatot, a „hely szellemét” és az egyetemi életet megörökítő alkotásokat lehetett küldeni. A legtöbben az építészeti fotó és a sorozat kategóriákban indultak, 258 és 284 képpel.   

Az Élet a Campuson kategória első díját Udvari Erzsébet képe nyerte; az építészeti fotók kategóriájában Palkó György alkotását díjazták; a Genius Loci, a hely szelleme kategória első díját Csaba Attila képe nyerte, sorozat kategóriában pedig Újvári Csaba képsorozata lett a legjobb a zsűri értékelése szerint.

Az első díj mind a négy kategóriában 250 000, a második 150 000, míg a harmadik 100 000 forint volt. 

A Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt 30 képet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületének aulájában, ingyenes kiállításon láthatja a nagyközönség szeptember végéig.

A 2018 tavaszára fölépült Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthona, a Ludovika Campus egy tízezer négyzetméteres oktatási épületből, a XXI. század követelményeinek megfelelő, összesen 1200 férőhelyes két kollégiumból, egy speciális rendőrségi képzési központból és a lakosság által is használható egyetemi sportközpontból és uszodából áll. 

A városfejlesztés részeként újjászületett és 10 hektárral nagyobb lett az Orczy-park is, amelynek fejlesztésével egy olyan, a lakosság által is díjmentesen használható közpark jött létre, ahol sportpályák, játszótér, utcai sportpálya és streetball kosárlabda-pályák, görhokipálya, időmérésre is alkalmas, rekortán burkolatú futókör, valamint egy piknikezésre, pihenésre szolgáló nagy zöldterület várja a látogatókat.

A díjat nyert pályamunkák megtekinthetők a pályázat honlapján: http://www.ludovikafotopalyazat.hu/