Fotó: shutterstock.com (illusztráció)
Hirdetés

A XXI. század legnagyobb kihívása előtt áll az emberiség ezekben a hónapokban: a koronavírus járvány következményei még beláthatatlanok, nemcsak egészségügyi szempontból, hiszen gazdasági recesszió, munkahelyek megszűnése fenyeget bennünket – áll a 777 Közösség Egyesület közleményében, amelyet az MTI-hez juttattak el.

A 777 Közösség Egyesület tagjai hiszik, hogy a közös imának ereje van, keresztényként pedig komoly a felelősségünk. Ezért „Pánik helyett ima” néven imaláncot indított az egyesület a hivatalos honlapján a bajba jutott emberekért, az őket ápoló orvosokért, valamint a közös jövőért

– írják. Az imalánc erre a linkre kattintva érhető el, ahol egy ima elmondása után lehetőség van arra, hogy egy virtuális térképen megjelölje az imádkozó, hogy honnan csatlakozott. A magyar mellett angol, német, spanyol, olasz, francia, lengyel, cseh, szlovák, román és arab nyelven is lehetőség van az ima elmondására.

A március 14-i, szombat esti indulás óta negyvenezernél is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, a legtöbben a Kárpát-medencéből, de mostanra minden kontinensen van már „képviselője” az imaláncnak – zárul a közlemény.