Hirdetés

Ritka eset, hogy az ember egy sajtóhír alapján biztosra mehet. De ha arról értesülünk, hogy nyílt a Balaton északi partján egy hely, amelyet egy tehetséges és sikeres, több országtortát jegyző fiatal cukrász, Szó Gellért, testvére, a kiváló pék Dániel, valamint a legjobb magyar séfek egyike, Cettner Attila működtet, nos, ebben az esetben kétségünk nem lehet, hogy ott maradandó élmény leülni.

Nem is csalódtunk. A beltér kialakítása méltó a hely gasztronómiai színvonalához, a szemgyönyörködtető kerthelyiség nemkülönben, a háttérzenét is kitűnően választották meg, a kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak.

A választék impozáns, legyen szó a pultban sorakozó dizájnos süteményekről, amelyek jellemzően a hagyomány és evolúció értékkettősének jegyében születtek, a kitűnő hidegkonyhai termékekről vagy a péksüteményekről. A hangulatos kerthelyiségben fagylaltpult is van. Az italfront sem gyenge.

Megkóstoltam a címére méltó bajnok croissant-t, vettem egy rozskenyeret, ami otthon hamar elfogyott, valamint egy kacsamájjal készült süteményt, amihez ropogós héjú, jó ízű, helyben készült bagettszeleteket kaptam. Kiváló volt ez is. Nem könnyű itt választani, kóstolásra csábított a lime-mal, római köménnyel és olajbogyóval ízesített padlizsánkrém és a kacsamájmousse is. Ebben az egységben minden a minőségről szól, lényegében behunyt szemmel, találomra is lehet választani; aki nyitott az új ízharmóniákra, izgalmas állagjátékokra, biztos nem jár rosszul.

Korábban írtuk