Az új internetes sportműsor, a SportWeb indulásával – a tévéadások mellett – online híradást is szolgáltat a Magyar Televízió hétfőtől. Amíg a tévében napi öt alkalommal, addig az interneten kezdetben plusz kettő, később plusz négy alkalommal láthatnak élő sport híreket a felhasználók. Május 25-től, minden hétköznap délután kettőkor és négykor lesz látható, a SportWeb 5-10 perces adása. A tervek szerint később a műsorfolyam délelőtt tízkor és tizenegyekor kezdődő adásokkal egészül ki.

„A sporthírek és hazai összefoglalók mellett, külön, csak a webre is készít anyagokat a stáb. Exkluzív anyagokkal, futballról, extrém sportról, szabadidő sportról és az utánpótlás-nevelésről szóló riportokkal, sztárinterjúkkal várjuk nézőinket” – mondta Schulek Csaba az MTV sportfőszerkesztője. „Az archívum sportkincsei után is óriási az érdeklődés. Újranézhetők lesznek például Puskás Öcsivel, Nyilasival, Détárival, Egerszegivel, Darnyival, Papp Lacival készült interjúk, riportok is” – tette hozzá.

A Sportweb és a novemberben indult Híradóweb a Magyar Televízió kifejezetten az internetre készített műsorai. A Hirado.hu portálon naponta háromszor, 10, 14 és 16 órakor jelentkezik önálló hírműsor. A Híradóweb és a Sportweb egyaránt a gyors és pontos tájékoztatást szolgálja, és rugalmasabban alkalmazkodik a felhasználói igényekhez, hiszen a felvételek igény szerint bármikor visszanézhetők.

A Magyar Televízió 2008 májusában indította el önálló sport portálját, amely a Labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek élő közvetítéseivel debütált, a pekingi olimpiai játékok idején pedig már megdöntötte a magyar nyelvű online tartalomszolgáltatás minden korábbi televíziós rekordját.

A Telesport.hu a kiugró nyári siker után is megőrizte közönségét: havonta átlagosan 150-200 ezer egyedi látogató keresi fel, akik havonta 6-700 ezer cikket és videót töltenek le a portálról, az online közvetítéseket pedig esetenként 25 ezer felhasználó is nézi azonos időben – a sportágtól és az esemény jellegétől függően. A percről percre frissülő oldalra az indulás óta több millió cikket, videót és képet töltött fel a Telesport.hu stábja.

A hazai e-Fesztivál, illetve az Év Honlapja versenyen a Telesport.hu már két crossmedia különdíjat nyert, egy hónapja pedig a legjobb média és sport portálnak választották a tavalyi év fejlesztései közül.