Hirdetés

A Művészbejáró nevű vendéglátóipari egység étlapja tele van izgalommal, nem volt könnyű választani. A paletta kellően széles az alapanyagok tekintetében (kínálnak többek között mangalicát, marhanyakat, Rib Eye-t, T-Bone-t, bélszínt, kacsamájat, bárányt, pisztrángot), de elég szűk is ahhoz, hogy minden frissen készülhessen.

Kezdetnek csúcsminőségű, helyben készült kovászos kenyeret kaptunk szarvasgombás vaj kíséretében, majd séfüdvözletként marhatatárt házi tortillachipsszel és marinált hagymával. Pazar indítás. A szarvasgombás zeller­velouté szintén kifogástalan volt, a szépen elrendezett, jó ízű és jó állagú betétre a vendég előtt öntötték a levest, mint a jobb helyeken általában. Főételünk sült kecskesajt volt tagliatellével és gombával, desszertünk tokaji mousse. Ismét csak gyönyörű tálalás, ízletes ételek.

Ezen a helyen minden együtt van, ami kell: jól megtervezett beltér, kiváló kiszolgálás, tehetséges konyhafőnök, igényes itallap és megfizethető, értékarányos árak. A remekül kommunikáló felszolgálótól megtudjuk, hogy a séf az Ikonban dolgozott korábban. Nem véletlen, hogy az egység az ínyenceket igyekszik kiszolgálni, akik a művészi kulináris élményt, a kreativitást, a vibrálást keresik az étteremben, és nem feltétlenül akarják degeszre enni magukat. Bár három fogással és az ajándékfalatokkal is jól lehet itt lakni.