Hirdetés

A lassú kelesztésű, vékony tésztájú, enyhén szenes és puffos szélű, egy-két perc alatt magas hőmérsékleten készült nápolyi pizza a 2010-es évek elején még hiánycikk volt Budapesten. Majd megnyitott az évtized közepén a Digó, az Igen, mára pedig egyre-másra nyílnak e pizzaiskola képviselői. Sőt! A nápolyi pizzaláz elérte a fővárosi agglomerációt is. Biatorbágyon Il Peperoncino néven nyitott nemrégiben egy remek hely, ahol a borválaszték is figyelemre méltó. Eredetvédett olasz alapanyagokkal dolgoznak, fatüzelésű nápolyi kemencében sütik a pizzát. Ottjártunkkor egy Calabria, valamint egy Dolce vita pizzát kértünk, továbbá egy tiramisut. A várakozási idő kissé elnyúlt, de ez velejárója a népszerűségnek. Mondanom sem kell, kiváló volt mind a pizza, mind a desszert. Jó élmény volt az Il Peperoncino, ajánljuk másoknak is.

Korábban írtuk