Hirdetés

Vannak vendéglátóipari egységek, amelyek a szájhagyományra bízzák a reklámot. Ilyen helynek tűnik a Nissara is, nevét sem a világhálón, sem nyomtatott kiadványokban nem találni. Magam is egy jóbarátom révén értesültem a létezéséről, és nem csalódtam a lelkes ajánlatában.
A séf-társtulajdonos egy thaiföldi hölgy, aki három évig dolgozott szakácsként Olaszországban, valószínűleg ennek köszönhető, hogy az alapvetően távol-keleti ételekre alapozó szűk, gyakran változó, jól átgondolt étlapon itáliai fogások is feltűnnek. A beltér csodás, a helyhez illő, remek a harmónia az ételek és a dekoráció között, a háttérzene jól megválasztott. A kiszolgálás kiváló, az egyik pincér magyarul is beszél. A vendégtérben dolgozó, a másik tulajdonosnak tűnő úr szakmailag felkészült, kiváló vendéglátó.

Kértünk egy garnélás Tom Yum levest, egy Távol-Kelet fantázianevű vegyes tálat (rajta: lime-os, csípős paprikás thai fasírt, thai citromfű nyárson sült húsgombóc, satay, szamósza és tavaszi tekercs négyféle mártással kísérve) pisztáciás sertésszüzet szilvával és krumplipürével, valamint matcha teás piskótatekercset. Ételeink ízletesek voltak, izgalmasak, vibrálóak. Érdekesség, hogy bort nem lehet rendelni, azt ingyen töltik kóstoltatás után. Az árak amúgy is nagyon barátságosak, a négy fogásra egy sörrel együtt 7000 forintnak megfelelő lejt fizettünk.