A mű korszakonként veszi végig a Honvéd történelmét, bemutatva a fő eseményeket, érdekes történeteket és sztorikat. Az egyes időszakok kiemelkedő játékosai külön portrékban kerülnek közelebb az olvasókhoz.

Az első fejezet a KAC alapításától az első kupagyőzelemig (1926) tartó időt tekinti át, a második a profi korszaktól a Honvéddá alakulásig történtekről számol be. A harmadik rész a klub első aranykoráról, az öt bajnoki címmel fémjelzett ötvenes évekről szól. A negyedikben a forradalom utáni újrakezdéstől a második, 1964-es kupagyőzelemig tartó időszakról olvashatunk, az ötödik pedig az új csapat építését mutatja be, a Tichy Lajos irányításával szerzett 1980-as bajnoki címig.

A hatodik fejezet a második aranykorról ír, amikor a nyolcvanas években a Honvéd uralta a magyar labdarúgást. A hetedik rész az utolsó bajnoki címektől a másodosztályig vezető útról szól, a nyolcadik pedig a visszajutásról és az azt követő, cseppet sem problémamentes élvonalbeli időszakról. A kilencedik fejezet pedig már a jelen: a 2006-tól induló kort, a klub újjászületését, külső-belső megerősödését tekinti át. A tizedik rész a jövőt jelképezi, a Magyar Futball Akadémiát mutatja be.

A kötet végén természetesen külön összefoglalva megtalálhatjuk a száz év dicsőséglistáját, legfontosabb eredményeit, s egy érdekes gondolattal is eljátszhatunk: az egyes fejezetekben bemutatott legkiemelkedőbb futballistákból a szerzők összeállították a Honvéd álomcsapatát, méghozzá – a nagy „kínálatra” való tekintettel – nem is egyet, hanem rögtön kettőt, de persze a sok klasszisból még így sem fért be mindenki.

A klub, a kiadó és az alkotók tiszta szívből kívánják minden leendő olvasónak, hogy legyen olyan örömük e mű forgatásában, amelyet csak futballmeccsen érezhet az ember: éljék személyesen is át mindazt a száz évet, amely meghatározza a Honvéd szurkolóinak, futballistáinak és minden munkatársának életét!

A kötet szerzői Budai Miklós, Pataki Gyula és Raffai Ferenc sportújságírók, szerkesztője Szabados Gábor, a Budapest Honvéd kommunikációs igazgatója. A könyv a Zrínyi Kiadó gondozásában, a Kornétás Kiadó közreműködésével készült, megjelenését pedig a Honvédelmi Minisztérium támogatta.

A kiadvány megvásárolható a Bozsik-stadionban (II. emelet, pénzügy, 9–16 óra között) 2900 forintos áron.