37 magyar versenyzővel augusztus 19-én, csütörtökön elkezdődött a poznani kajak-kenu világbajnokság. A Magyar Televízió a vb hétvégi döntőit élőben közvetíti az m1-en, a futamokat Somos Ákos kommentálja. A csütörtöki és pénteki elő- és középfutamokról a Sporthírekben számol be a köztelevízió. Szombaton, augusztus 21-én az 1000 méteres döntőket adja az m1 10 órától, amelyben a kajakosok közül Kovács Katalin, illetve kettesben Szabó Gabi és Csipes Tamara, férfiaknál Kucsera Gábor, a Kammerer-Vereckei kettős, és a Dombi, Szalai, Kökény, Hadvina-összeállítású négyes érdekelt, míg a kenu-futamokon Vajda Attiláért, a Tóth Márton-Mike Róbert kettősért, és a Széles, Varga, Nagy, Sarudi négyesért drukkolhatnak a magyar nézők.

Vasárnap az 500 méteres döntők élő közvetítésével kezdődik a program 10 órakor, itt Janics Natasa egyesben, Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajak kettesben, illetve Janics, Kovács, Csipes Tamara, Benedek Dalma négyesben indul, a férfiak közül Szalai Tamás egyesben, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor pedig K2-ben versenyzik. Kenu egyesben Korisánszky Péter, kettesben Széles Gábor és Varga Dávid döntőjét láthatjuk az egyes csatornán. 12.10-kor a 200 méteres döntőkkel folytatódik a közvetítés, amelyben ismét Janics Natasán és Kovács Katalinon lesz az ország szeme.

A hatórányi élő közvetítés mellett a kint dolgozó stáb a jövő vasárnapi Sport7-ben részletesen is beszámol a poznani eseményekről, Somos Ákos a foci vb-n megszokott módon videonaplóban is tudósít a kajak-kenu világverseny kulisszatitkairól, videóit a www.telesport.hu és a www.facebook.com/telesport oldalon is megosztja.