Hirdetés

Szakmailag vitatják ugyan a Dining Guide által gondozott Top100-as kiadványt, mi több, magam is leltem benne elképesztő aránytévesztéseket, de annyi biztos: jó tippeket ad. E nélkül ugyanis aligha vettem volna célba a High Note Sky Bart vagy a MILI Gasztronómia nevű egységet.
Utóbbi a főváros, de lényegében egész Magyarország egyik legszebb fekvésű étterme, a budai hegyek erdei között, egy tisztáson. Több ízben megfordultam itt az elmúlt húsz évben, különböző üzletvezetések alatt, de egyik sem volt annyira meggyőző, mint a mostani. Ami nem meglepő, tekintve, hogy a mai sztárséfek sorát elindító legendás LouLou étterem tulajdonosa, Rudits Károly áll az újranyitás mögött.

Az étlap összefogott, átgondolt, dicséretesen rövid úgy, hogy közben azért képes érdemleges választékot nyújtani. A konyha felkészült, a tálalás szemet gyönyörködtető, az árak pedig értékarányosak. A beltér elegáns, a kilátás páratlan. A kiszolgálás udvarias, bár az némiképp zavart, amikor az előétel mennyiségét magyarázta pincérünk, bizonygatva, hogy nem fogok jóllakni egy előétellel és egy desszerttel. Kénytelen voltam jelezni, hogy nem is akarok, nem a jóllakás végett megyek étterembe, hanem élményért és ihletért.

Rendeltünk fokhagymás chilis rákot füstölt paprikával (2500 Ft), serpenyős lazacot citromos vajmártással, brokkolival, sárgarépával és csicsókával (3800 Ft), valamint csokitortácskát tonkababbal és kávéfagylattal (1500 Ft). Ételeink kifogástalanok voltak, ízre-állagra egyaránt kiválóak, harmonikusak, látványra is megnyerők.