Hirdetés

Hlatky-Schlichter Hubert nevét csak a bennfentesek ismerték egészen addig, míg a Babel étterem meg nem kapta idén a Michelin-csillagot. Az erről szóló híradásokból kitűnt, hogy a jeles üzletembernek más éttermei is vannak, többek között a Beefbar, amelyben a legjobb minőségű marhahúsokból prezentálnak ínyenc fogásokat. Hétköznap délben, ha nem is alacsony, de mindenki számára hozzáférhető áron kínálnak déli menüt: három fogás ára 3900 és 6900 forint között van. Ötféle változatot ajánlanak, amelynek keretében jár egy előétel, egy leves, egy desszert, valamint öt kompozícióból szabadon választható főétel. Az egyes ételsorokat jelentős városokról nevezték el, mi az alapáras Budapest és a Párizs menüt kértük. 

Ettünk első fogásként zellerkrémlevest tőkehalropogóssal, málnaecetes lilahagymával és angol zellerrel, borjúból készült tavaszi tekercset karalábéfőzelékkel és marokkói citrommal, a Budapest menühöz bárányfasírt járt turbolyával ízesített gyöngybabsalátával és zöldalmahabbal, a párizsihoz pedig marhatatár sült krumplival. A desszert mindkettőhöz puncsos mingon volt tejszínfagylalttal és citromgéllel. 

Fogásaink tálalása szemet gyönyörködtető volt, ízre-állagra is egytől egyig hibátlannak bizonyultak. A sörválasztékot ugyanakkor nem lenne rossz bővíteni, az egyébként kiváló Monyó Schatzi nevű búzasör mellett (amit megrendeltünk) elférne legalább egy prémium minőségi pils, egy IPA és egy stout. A borválaszték impozáns, a beltér elegáns, a kiszolgálás kifogástalan, a háttérzene kellemes. A Beef­bar elérhető áron enged betekintést a felső kategóriás éttermek világába.