A megszokottnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott a KLUB 18 szeptember 11-i alkalma a XVIII. kerületi Polgárok Házában. A már hagyományosnak tekinthető ifjúsági klubdélutánra – amelyet Chladek Tibor (Fidelitas) és Kiss Róbert (IKSZ) szervez meg kétheti rendszerességgel – ezúttal több mint félszáz érdeklődő fiatal látogatott el, s nem kizárólag Pestszentlőrinc-Pestszentimréről, de Budapest más pontjairól is. Voltak vendégek a VIII. és XIX. kerületi Fidelitas alapszervezetből épp úgy, mint a távoli Újbudáról is.

Az összegyűlteket Lévai István Zoltán, a Fidesz XVIII. kerületi frakcióvezetője köszöntötte. Ezt követően Havasi Zoltán, a beszélgetés moderátorának lényegre törő és sokszínű kérdéseivel megkezdődött a kerekasztal-beszélgetés. Kiderült, mivel telik egy államtitkár egy átlagos napja, hogy milyen jelentőséggel bír a kormányváltás óta eltelt első száz nap, hogy mire számíthatnak a fiatalok a Nemzeti Ügyek Kormányától. A beszélgetés résztvevői megvitatták egyház és állam viszonyát, a keresztény ember közéleti felelősségvállalásának kérdéskörét is. Nem maradtak ki a helyi jellegű ügyek sem: a kerület adósságállománya és a havannatelepi posta épp úgy szóba került, mint az október 3-i önkormányzati választás.

A kerekasztal-beszélgetést követően a KLUB 18 résztvevői tehették fel kérdéseiket, majd a Tanyasi Áruk Boltja felajánlásából a házigazdák által előkészített szendvicsek, sütemények, üdítőitalok, no meg szolid mennyiségű sör és házibor elfogyasztásával kötetlen formában folytatódott a késő éjszakába nyúló rendezvény.