A Hooligans raktárkoncertje
Hirdetés

„Egy magyar nyár sem telhet el koncert nélkül”, írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az elmaradt fesztiválszezon és a rendezvények közönségének ötszáz főben való maximálása hatására számos könnyűzenei előadó és technikai személyzete éves bevételének nagyjából nyolcvan százalékától esett el. A kormány az iparág megsegítésére dolgozta ki 5,3 milliárd forintos keretösszeggel az úgynevezett Raktárkoncert-sorozat koncepcióját. Ennek jegyében közel kétszáz előadónak nyílik lehetősége saját háttérszemélyzetével, közönség nélkül egy raktár jellegű helyszínen fellépni. A koncertek felvételei augusztus közepe óta zajlanak, hétfőtől mások mellett Charlie, Hobo, Tóth Gabi, Tóth Vera, Pápai Joci és a Hooligans együttes is megtekinthető ingyenes regisztráció után az Antenna Hungária Zrt. mindiGO TV alkalmazásán keresztül. A kínálat a következő hetekben folyamatosan bővülni fog.

A Raktárkoncert-sorozat létrehozásában és működtetésében a hasonló területen jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező Lounge Group vállalt szerepet. A több ágazatban jártas kommunikációs ügynökség már jóval korábban felismerte a mostani járvány idején felerősödő trendet, miszerint a hasonló nagyságrendű projektek esetében az integrált szolgáltatást nyújtó ügynökségeket részesíti előnyben a piac. A Lounge Group korábban ennek érdekében hozta létre önálló médiavásárló, kreatív, public relations, közösségi média és rendezvényszervező üzletágát, mely a vállalat szakembereinek köszönhetően a partnerek, megbízók számára is vonzó alternatívát jelentenek, és egy ilyen méretű projekt esetén, mint a Raktárkoncert, részben ez az integráltság tudja biztosítani a nemzetközi szintű végeredményt. A szükséges feladatok – a koncertek látványvilágának megteremtése, a felvételek technikai véglegesítése, illetve a program népszerűsítése – egy jól koordinált, integrált folyamatban zajlanak. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a támogatási összeg lehető legnagyobb része a fellépők és az őket segítő technikai háttérszemélyzet díjazását szolgálhassa. A cégcsoport korábban jelentős nemzetközi elismerésekben részesült, hasonlóan összetett feladatok ellátásáért. A rendezvényszervezés világának kiemelkedő szakmai díján, a Global Eventex Awardson két kategóriában is díjazta a Lounge Group munkáját a zsűri, a belföldi turizmust népszerűsítő kampányát pedig a berlini turisztikai világvásár bírálói részesítették arany fokozatú elismerésében. Ez az eredmény jelenti a garanciát, hogy a Raktárkoncertek sorozata a legmagasabb, nemzetközi színvonalon valósuljon meg.

A koncertsorozat közel kétszáz fellépője közül már színpadra lépett Balázs Fecó, Tóth Gabi, Tóth Vera, Demjén Ferenc, a Skorpió, az Edda, a Neoton Família, Charlie, a Tátrai Band, a Mobilmánia, Radics Gigi, Török Ádám és a Mini, Zorán, a Dinamit, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Magna Cum Laude, Hobo, a Hooligans, az Emelet, a Besh O Drom, az Aurevoir, Rúzsa Magdi, valamint Keresztes Ildikó. A Raktárkoncert Facebook- és You­Tube-oldalán megtekinthető rövid hangulatvideókból jól látható, hogy a felvételeket profi szakemberek készítették. A projekt nemcsak anyagi szempontból segítség a könnyűzenészeknek, a koncertfelvételek sokasága révén példa nélküli, átfogó kordokumentáció jön létre, a jövő generációi­nak is részletgazdag képet festve 2020 Magyarországának könnyűzenei életéről. Számos előadó a videógyűjteménynek köszönhetően olyan réteget is megszólíthat, amelyeket a hagyományos koncerteken keresztül korábban nem ért el – így a járványhelyzet lecsengése után talán még szélesebb közönség várja majd őket.

Korábban írtuk