Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban kezdték el tevékenységüket: kéthetente előadásokat szerveznek és nyílt eszmecseréket kezdeményeznek olyan témákban, amelyek hozzájárulhatnak a társadalom felemelkedéséhez. Előadóik között volt eddig többek között Tolcsvay Béla énekmondó, dr. Farkas Attila Erik, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója, Barlay Ö. Szabolcs teológus, irodalomtörténész, dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, és még sokan mások.

A Közéleti Kör hangoztatni kívánja, hogy foglalkoznunk kell a körülöttünk zajló eseményekkel, a közéletünkkel, társadalmunkkal, ahhoz, hogy egy felelősebb, tudatosabb társadalomban élhessünk. Ezért is alapították meg a Közéleti Kört, és az előadásoknak, találkozóknak is ez a célja.

A Közéleti Kör tevékenysége eddig Székesfehérváron történt, de ősztől Budapesten is elindítanak egy új tagozatot, ugyanis szeretnének országos hálózatot építeni, hogy minél több ember csatlakozhasson a közösséghez, legyen lehetőségük saját gondolataikat, terveiket, ötleteiket elmondani, így segítve egymáson, a társadalmon.

A Közéleti Kör budapesti tagozata az Írószövetségben fogja tartani találkozóit, előadásait (Bajza u. 18.)

A www.kozeletikor.co.cc weboldalon mindig megtalálhatók az aktuális hírek, események.

A Közéleti Körnek jelenleg félszáz tagja van, vannak közöttük fiatalok, diákok, de vannak tanárok, zenészek is. A Kört ugyanis középiskolások alapították, de nem csak középiskolásoknak szól az az üzenet, mely a szervezet jelmondata: „A jövő mindannyiunkon múlik!”