Fotó: Csiky Gergely Színház
Hirdetés

Az advent és a karácsony a Csiky Gergely Színházban mindig az év egyik legjobban várt, eseménydús időszaka volt. Immár hagyománnyá vált, hogy a társulat minden évben, karácsony másnapján egy különleges előadással lepi meg a nézőket, hogy együtt ünnepeljen a közönséggel.

A koronavírus-járvány miatt idén a személyes találkozás élménye ugyan elmarad, de a művészek mégis számos meglepetéssel készülnek az előttünk álló karácsonyi időszakra. A színház online felületein – így a honlapjukon és a Facebook-oldalukon – december minden napján este hat órakor rövid videóüzenetben karácsonyi mesékkel, dalokkal és versekkel teremtenek ünnepi hangulatot otthonaikban.

Fotó: Csiky Gergely Szinház
Mikecz Estilla

Ezzel az Ünnepi kalendáriummal szeretnének köszönetet mondani mindazoknak, akik ebben a nehéz időszakban is kitartottak és kitartanak a társulat mellett. Elsején Csonka Ibolya József Attila Istenem című versét szavalta el, másodikán Nyári Szilvia részleteket olvasott fel Szabó Magda December című novellájából, harmadikán Olt Tamás művészeti igazgató Nagy László Adjon az Isten című versét adta elő, pénteken pedig Kósa Béla színművész Petőfi Sándor Csokonai című versét szavalta el. A sorozat ma este újabb meglepetéssel folytatódik.

Mint ahogyan folytatódik a színház drámapedagógiai programja, a Keltető is, melynek célja, hogy megőrizze a színtanoda fiatal növendékeinek színház iránti lelkesedését, és folyamatossá tegye a velük megkezdett szakmai munkát. A helyzethez alkalmazkodva mindezt természetesen digitálisan, hétről hétre otthon is elvégezhető feladatokkal.

Korábban írtuk

Fotó: Csiky Gergely Színház
Törő Gergely Zsolt

De újraindult a színház zongoraművésze, Horváth Attila által tavasszal életre hívott videósorozat, a Klasszikus Teátrum – Egy szerző, egy színész, egy zongorista is. A zenei időutazás során a színművészek anekdotákat mesélnek az egyes zeneszerzők életéről, illetve érdekes levelezéseket elevenítenek fel, de lesz természetesen zene is, mégpedig Attila előadásában. Az ismereterjesztő sorozat legújabb részében például Erkel Ferenc életéről és munkásságáról hallhatunk színes, vidám történeteket. 

A teátrum mintegy kétórás szilveszteri gálaműsorát, benne az operett- és musicalirodalom legnagyobb slágereivel, az MTVA jóvoltából a Duna Televízión, december 31-én este tíz órától láthatják majd az érdeklődők.