Bodnár Vivien 2001-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán. A következő évadtól a mai Magyar Színházban, a La Mancha lovagja című musicalben – Szakácsi Sándor partnereként – Aldonzát játszotta, az István, a király rockoperában pedig Rékát alakította. Emellett a Pál utcai fiúk című előadásban is szerepelt. A Margit Passióban címszereplő volt, ez a szerep azóta is az egyik büszkesége.

2007 augusztusától 2008 májusáig a „Társulat” című szereposztó showműsorban vett részt, ahol a döntősök között lehetett. A Magyar Színházban egyébként Gizellát alakítja az István, a királyban.

2008 májusától szabadúszó. Játszik a József Attila Színház Made in Hungária című előadásában, ahol a Fenyő Mikit megszemélyesítő Miller Zoltán szerelmét alakítja. Bodnár Vivien látható még a Kolibri Színházban Szabó Magda darabjában, a Tündér Lalában, amelyben a címszereplő édesanyját, Írisz királynőt személyesíti meg.

Miller Zoltánnal 2001-ben a Made in Hungáriában játszottak együtt először. Következő közös munkájuk A Napba öltözött leány rockopera volt. Mészáros Árpád és Bodnár Vivien színházban még nem dolgoztak együtt, első közös munkájuk a lemezen felcsendülő két duett. Az albumon egyébként jórészt a Kormorán együttes tagjainak, Koltay Gergelynek és Szűts Istvánnak a szerzeményei hallhatóak.