Hirdetés

A főváros vendéglátóipara bő évtizede állandó termékeny pezsgésben van, fontos kérdés, hogy e kavalkádban sikerül-e megújítva megőrizni a magyar kulináris tradíciókat. A helyzet ezen a fronton sem rossz, a séfek élvonalának Széll Tamástól Sárközi Ákoson át Pethő Balázsig szívügye e kérdés. 

Mindazonáltal igen jó hír, amikor a „bulinegyed” szívében, a Gozsdu udvarban nyílik egy ízig-vérig magyar étterem, melynek névválasztása, dekorációja és ételkínálata egyaránt a nemzeti hagyományrendszert idézi.

Itt minden a helyén van, kitűnő a kiszolgálás, a pincér szívélyes, kedves, lelkes, szolgálatkész, kommunikatív és felkészült. A borlap korrekt válogatást nyújt az élvonalbeli magyar pincészetek nedűiből. Az árak nem alacsonyak, de értékarányosak, a beltér szívet melengető. Az ételválaszték összefogott, átgondolt, az étlap a magyar ízharmóniákra épül, de néhány nemzetközinek mondható fogást is kínálnak: jól megfér egymás mellett a Sztroganov-bélszín és a hortobágyi rétes, a Mátka burger és a töltött csirkepaprikás. 

Rendeltünk kacsamájterrine-t (3390 Ft), ami megfelelő volt, erdei gombakrémlevest (1890 Ft), mely tálalásra, ízre egyaránt a csúcskategóriába sorolható, akárcsak a narancsos édesköménnyel körített, remekül hőkezelt, bőrén sült fogas (3590 Ft) és a Rákóczi-túrós ihlette, tojáshabbal besütött, pirított morzsacsíkkal és sárgabarackmártással felszolgált túrógombóc (1690 Ft).