A Hatodik Nyugat-kínai Magyar Kulturális Fesztivál: Budapesti Ősz megnyitóját 2018. október 17-én a Kortárs magyar művészeti kiállítás megnyitójával együtt rendezték meg. 

A kiállítás megnyitóján több mint kétszáz meghívott vendég vett rész, Magyarországról Johann Nicholas van Dam és Erdész László, a kiállítás kurátorai, illetve Molnár Antal és Könnyű Attila művészek utaztak Csungkingba. A megnyitón rövid koncertet adott Gerendás Péter, valamint a kiállítás részeként levetítették Könnyű Attila filmjét.

A kiállítást az Egy út, egy övezet stratégia szellemében Magyarország nagykövetsége és a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezte, és átfogóan mutatja be a modern magyar képző- és üvegművészet fejlődését és jelenlegi helyzetét. 

A kiállítás utolsó állomása Peking, Hangcsou és Hszi’an után a csungkingi Guotai Múzeum, ahol azt október 17. és november 4. között mutatják be a műértő és művészetkedvelő kínai közönség számára a csungkingi magyar konzulátus közreműködésével. 

A kiállítás különlegessége, hogy nem egy múzeum vagy galéria gyűjteményéből, hanem maguktól a művészektől, illetve magángyűjteményekből származnak a bemutatott alkotások. 

Olyan kiváló, világszerte elismert művészek munkáit is bemutatják, mint Victor Vasarely, Fajó János, Lukoviczky Endre, Balogh László vagy Gy. Molnár István. Az üvegművészet feltörekvő és elismert művészei közül Sipos Balázs, Vida Zsuzsa, Borkovics Péter alkotásaiban is gyönyörködhet az érdeklődő. 

Az eddig egyedülálló, több mint 100 műalkotást számláló kiállítást Kína-szerte több helyszínen bemutatták, a kiállításokat pedig számos egyéb kulturális program is kíséri.

A Kortárs magyar művészeti kiállítást további kiállítások is kísérik október 18. és november 17. között: Tóth György fotóművész tárlatának és PMKI művészeti projektjének keretében megvalósult Nagy Fal témájú, László Endre válogatásának közös kiállítása, valamint Anton Molnár képeinek kiállítása, amely a csungkingi Nagyszínház épületében kapott helyet.