Három éve alakult a Kossuth Lajos Kollégium RPG (szerepjáték) Klub, melynek főként debreceni egyetemi hallgatókból álló csapata négy tag részvételével augusztus 13-15. között hivatalosan is világrekordot állított fel. A klub idén májusban rendezett először szerepjáték versenyt, melynek nagy sikerére tekintettel úgy döntöttek a játékosok, hogy két nap leforgása alatt megpróbálnak világsikert elérni. A „versenyzők” önállóan készültek a megmérettetésre, ami különös kihívást jelentett, hiszen a rekordállításhoz szükséges ideig, azaz 48 órán át, és a rekord igényelte szabályok szerint soha nem játszottak.

2010. augusztus 13. és 15. között a négy játékos 48 órán keresztül szerepelt folyamatosan a Guinness-bizottság szigorú tanúi előtt: a megmérettetés előírásai 55 percenként 5 perc szünetet engedélyeztek. A Guinness-elnök is többször ellátogatott a rekord színhelyére, hogy felügyelje a szerepjáték szabályos kimenetelét. Emellett készenlétben várt a felkészült egészségügyi személyzet, akik szakszerűen segítették a játékosokat a kimerítő kétnapos szereplés során.

Györfi Péter főszervező az egyik mesélőként irányította a játékot, amelynek fantáziavilága számos érdekes téma köré fonódott: a résztvevők lehettek az adott, képzelt világ legnívósabb varázslóegyetemének hallgatói, de akár egy elszegényedett nemesi család sarjaként folyami csempészvállalkozást is vezethettek. „Többek között azért is izgalmas egy ilyen szerepjáték, mert a szituációk az életben is visszaköszönnek. A rekordkísérlet eredménye pedig külön öröm számomra, mert ugyan nagyon fogékony vagyok a fantasy-ra, és már 10 éve »űzöm ezt a sportot«, de eddig még soha nem versenyeztem” – mondta el a főszervező, aki a Debreceni Egyetem másodéves, levelezős andragógia szakos hallgatója.

A rekordkísérlet sikerességét augusztus 15-én a magyarországi Guinness-elnök – a tanúk közreműködésével – elismerte és hitelesítette, melynek során kiállította a szerepjátékban elért Guinness-rekord jegyzőkönyvét is.

A rekordkísérlet felállításában közreműködtek:

Györfi Péter mesélő, a Debreceni Egyetem másodéves, levelezős andragógia szakos hallgatója,

Pipís Zoltán és Binda Balázs, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának trombita és tuba szakos hallgatói, valamint

Sárközi Gergely, a Debreceni Egyetem angol szakos hallgatója.