A látogatók a megújult honlapon, nyomon követhetik, hogy milyen új események történnek, és már három hete szavazhatnak is kedvenc történetükre Az Év Orvosa pályázat – Astellas díj kapcsán, egy új felületen pedig nyomon követhetik a szavazás aktuális állását.

Most Önökön a sor, hogy szavazzanak arra, akinek emberséges hozzáállása, figyelmessége, bátorító szavai milyen sokat számítanak a beteg gyógyulásba vetett hitében, ezáltal magában a gyógyulási folyamatban is.

Nekünk fontos az Ön véleménye, ezért arra buzdítjuk, hogy olvassa el a sok esetben novellakötetbe illő, megható és elgondolkodtató történeteket, és szavazzon ezek közül valamelyikre a honlapon!

Az Év Orvosa pályázatról

Idén is több százan gondolták úgy, hogy meg kell írniuk saját gyógyulásuk, kezelésük történetét, amelyek nem betegségekről, hanem beteg embereket gyógyító emberséges orvosokról, pozitív emberi kapcsolatokról szólnak. Az eddig beküldött történetek közül több mint száz történet olvasható a pályázat hivatalos honlapján, a www.dijazorvosokert.hu weboldalon.

Az idei pályázat már a harmadik, és bátran mondhatjuk: a civil kezdeményezés mögé álló Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány nagy örömmel nyugtázza, hogy évről évre egyre többen ragadnak tollat. Ez is azt bizonyítja, hogy a betegekben él a vágy, hogy hírt adjanak a csodálatos, áldozatkész munkát végző orvosokról, hogy a média által sokszor igaztalanul negatívra festett képet helyrebillentsék! Az Év Orvosa – Astellas Díj pályázatnak is ez a fő célja: inspiráló példák bemutatásával javítani az orvos-beteg kapcsolaton és ez által az orvosszakma társadalmi megítélésén. Hogy miért olyan fontos a jó orvos-beteg kapcsolat? Bármilyen hihetetlennek is tűnik: a jól megválasztott kezelés mellett ez a legfontosabb tényező, amely a gyógyulást kedvezően befolyásolja. Gondoljunk csak arra, hogy a bizalom és az orvosunkba vetett hit megsokszorozza a gyógyulásért tett erőfeszítéseinket! Ha azt látjuk, hogy Ő mindent megtesz értünk, nem hagyja, hogy feladjuk a betegséggel való küzdelmet, automatikusan mi is hasonlóképpen viszonyulunk a betegségünkhöz és a terápiához!

További információ: www.dijazorvosokert.hu