Fotó: facebook.com (Szombathelyi Képtár)
Hirdetés

Tájékoztatása szerint a felújítás egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően indulhat meg, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a projekt teljes összegét finanszírozza.

Elmondása szerint a képtár 30 éves épülete napjainkra leromlott, a tető és a szigetelés annyira tönkrement, hogy az épület beázik, az állandó kiállítást a műtárgyak védelmében azonnali hatállyal le kellett bontaniuk.

Hozzáfűzte: az összesen kétezer négyzetméter kiállítótérrel, galériával, konferenciateremmel, restaurátor műhelyekkel, 10 ezer kötetes könyvtárral és gyermekfoglalkoztató helyiségekkel is rendelkező kétszintes épületben a kiállítóterek ma már se nem fűthetők, se nem hűthetők és a páratartalmat sem lehet folyamatosan biztosítani, ezért értékes kiállítások bemutatásától esik el az intézmény.

Az igazgatónő felsorolása szerint az egy éven át tartó felújítási munkálatok során új szigetelést kap a tető és a homlokzat, kicserélik a nyílászárókat, megújul a második emeleti kiállítóterem és kialakítanak egy múzeumshopot is.

Hozzátette: nemcsak az épület újul meg, új műtárgyvilágítási rendszert szerelnek fel, a látogatói élményt pedig digitális, informatikai eszközökkel igyekeznek fokozni, a látogatók okostelefonjaik, tabletjeik segítségével kaphatnak majd tájékoztatást a legfontosabb tudnivalókról.