Emelt szinten műértelmezési feladatként Tóth Árpád Erdő című versét kellett elemezni. A diákoknak emellett reflektálniuk kellett egy harmincas évekbeli kritikus idézetére, amely arról szól, az olvasók hogyan fogadják be az elolvasott műveket. Szövegalkotási feladatként arról a jelenségről kellett írni érveket és cáfolatokat felsorakoztatva, hogy a fiatalok napjainkban mennyi időt töltenek el bevásárlóközpontokban.

Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy bármilyen fennakadás megzavarta volna az idei érettségi vizsgákat. Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke elmondta, nem volt olyan szervezési vagy lebonyolítási probléma, ami gondot okozott volna az érettségizőknek vagy az érettségi lebonyolítóinak a mai nap folyamán. Gyakorlatilag semmilyen változás nem történt, ugyanabban a rendszerben kapták meg az iskolák az érettségi tételeket, és ugyanúgy kellett lebonyolítani magát a vizsgát is – közölte.

Idén csak kevesen, 1416-an választották az emelt szintű vizsgát, míg középszinten kilencvenezer hatszázötvenen érettségiznek. A középszintű és az emeltszintű írásbelire is kétszáznegyven percet kaptak a diákok. Az írásbelik holnap reggel a matematika vizsgákkal folytatódnak.

(MR)