Hirdetés

Magyarországon és Erdélyben egyaránt szóba került nemrégiben a szaksajtó hasábjain a magyar sörforradalom exportja/importja. Nyilván egy általános trendről van szó, de a határokon átívelő magyar–magyar kapcsolatok révén a gasztronómia, a sör és a bor világában működő anyaországi folyamatok hatással vannak a hajdani magyar területek vendéglátására is. Szép visszaigazolása ennek a jelenségkörnek Temesvár legújabb minőségi sörözője, a Berarescu, mely ez idő tájt a város első számú gasztropubja is egyben. Itt a saját sörök, valamint egy helyi kézműves sörfőzde, a Bereta nedűi mellett az egyik legjobb magyar sörfőzdének, a kraft szövetség alapító tagjának, a Mad Scientistnek a söreit mérik ki – összesen tizenkét csapon. 

A beltér barátságos, hangulatos, a kiszolgálás kiváló, az árak megfizethetők. A konyha is messze átlag feletti. Kértünk egy burgert, 33 lej (2200 Ft) volt, tisztes adag, körettel és szósszal. Díjaztuk, hogy végre nem sütötték túl a húst, mint a legtöbb helyen, és szaftos volt a burger. A csokivulkán szintén jól sikerült, lehetne éppen emelni az adagon, különösen az ezer forint feletti ár fényében. A söröket kettő és négy decire mérik ki, mi ötfélét kóstoltunk, hármat a Mad Scientisttől, kettőt a Beretától, ezek ára megfelelt a ma megszokott díjazásnak.