Hirdetés

A Csíkszentsimonban működő Tiltott Csíki Sörmanufaktúra nem elégedett meg azzal, hogy megalapozott és bejáratott egy jól kitalált sörmárkát, mellette szélesítette a palettát könnyedebb és nehezebb, barna, majd gyümölcsös sörökkel, forgalomba hozott csokoládét és töményitalokat, és kitalált egy remek sörözőfranchise-t is. Ennek egységei többek közt Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Budapesten, Szegeden, Temesváron és Gyulán működnek. A gyulaiban konyha is van, ráadásul itt nemcsak sört lehet kapni, hanem bort is, főként a magyar élvonalból, beleértve a ménesi Balla Géza borait. A saját töményeken kívül bevettek a kínálatba minőségi magyar pálinkákat és korrekt módon más kisüzemek söreit is, például a békésszentandrási, valamint egy új gyulai főzde néhány tételét.

Az ételválaszték egyszerű, de korrekt. Vannak burgerek, ropogós csirkeszárny, sajttál és mics. Kértünk egy alapjáratú burgert édesburgonyával; jó pont, hogy nem sütötték rommá a húst, mint sok helyen, hanem belül szép rozéra hagyták. A csirkeszárny is remek volt, ropogós panírral, friss ízhatással, omlós, szaftos hússal. És ez a Csíki Grebbelő legnagyobb érdeme: ételben-italban egyaránt sikerült úgy belőni a tömegízlést, hogy nem engedtek a minőségből. Mindehhez ráadásul remek dizájn, remek kiszolgálás és barátságos árak társulnak.