A kiállítás nagy sikerét mutatja a rekordot megdöntő látogatószám, a kapcsolódó programok sokszínűsége, megkülönböztetett érdeklődés a sajtó és a média részéről, illetve az, hogy a budapesti zárást követően folyamatosan hívják vidéki és külföldi helyszínekre egyaránt. 2010. szeptember 20-ától újra találkozhatunk A Pál utcai fiúkkal a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban – nemcsak a kiállítási térben, hanem a kapcsolódó és programsorozat keretében is.

A könyv alapján megtervezett interaktív kiállítás célja az általános iskola felső tagozatosainak és a középiskolák tanulóinak megszólítása, irodalmi érdeklődésük felkeltése és elmélyítése. A tárlathoz kapcsolódó olvasási és múzeumpedagógiai feladatok segítenek a tanároknak az élményközpontú oktató munkában, az interaktivitás pedig a gyerekek kreativitására és részvételére épül.

A könyv szereplői és a benne megjelenő helyszínek mára fogalommá váltak, nemcsak az ifjúságnak, de a felnőtteknek is sokat jelentenek: a Gitt-egylet, a Grund, az Einstand, nemecsek ernő csupa kisbetűvel. A tárlat így több korosztályt is képes megszólítani, színvonalas programot kínál a családoknak, lehetőséget teremtve a közös élményszerzésre.

A kiállítás megtekinthető 2010. szeptember 20. és 2011. január 28. között a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. (Veszprém, Erzsébet sétány 1.)

További információkért látogasson el a www.vmmuzeum.hu weboldalra.