Különleges őskori környezetbe várják az érdeklődőket, ahol különleges élményben lehet részük! A „Múzeumok éjszakáját” ősi tüzek mellett átélni nem mindennapi élmény!

16 órától óránként őskori viseletbe öltözött tárlatvezetők őskori mécsesekkel, fáklyákkal kalauzolják a vendégeket az őskori faluban. Esti fények mellett ismerkedhetnek a házak történetével és az őskori ember mindennapjaival.

16.30-tól óránként „Máglyák a Duna felett” címmel megtekinthetik a 2700 éves különleges halomsírt, ahol megismerhetik a kor temetkezési szertartását és megtudhatják hogyan emeltek „halmot” őseink.

18-21 óra között a kézműves foglalkozáson koszorút és őskori mécsest készíthetnek. „Őskori lepénykóstolgató” várja 16-20 óra között a rekonstruált kemencéből felszálló különleges illatával a látogatót. Itt megkóstolhatják az őskori ember különleges csemegéjét.

19.30-kor az elkészült koszorúkkal közösen levonulnak a Duna-partra, ahol a Régészeti Park programja csatlakozik az I. Kárpát-medencei Tűzugró Fesztiválhoz, a százhalombattai Forrás Táncegyüttes és a Hamvas Béla Városi Könyvtár szervezésében. Akinek kedve van, az 20 órától szalonnát süthet a tűz mellett a Régészeti Parkban.

24 órakor kerül sor a „Szent Iván” éji hagyományos tűzugrásra.

A budapesti Vigadótérről induló szárnyas hajóval is érkezhetnek a Múzeumok éjszkájára, Százhalombattára, megcsodálva a Dunán a Dél-Budai Kistérség szépségét és természeti értékeit!

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak az ősi tüzek mellett „Múltnézőben” a Múzeumok éjszkáján!