A nemzeti főadó ötven perces jubileumi összeállítást ad a Művészetek Palotája megnyitásának ötéves évfordulóján, 2010. március 14-én, vasárnap 21 órától az m1-en. Magyarország legnagyobb kulturális központja öt évvel ezelőtti megnyitása óta több mint ötezer előadást és számos különleges programot kínált az érdeklődőknek. Az MTV ezt a nem mindennapi teljesítményt, a minőséget és sokszínűséget mutatja be ünnepi adásában.

Tizenkét világhírű magyar művész beszél a MÜPÁ-hoz kapcsolódó élményeiről, benyomásairól. Bozsik Yvette és Markó Iván táncművész, koreográfus, Popova Aleszja balett-művész, Maurer Dóra festő-grafikus, Fehér László festőművész, Csörgő Attila képzőművész, szobrász, Fischer Iván és Fischer Ádám karmester, Kocsis Zoltán zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Snétberger Ferenc gitárművész és zeneszerző, valamint Szalóki Ági énekes meséli el, mit jelent számára a Művészetek Palotája.

Az összeállítás a megnyitás óta eltelt időszak felvételeiből is bemutat részleteket, komoly- és könnyűzenei koncerteket, tánc- és színházi előadások hangulatát visszaidézve. A nézők bepillanthatnak a próbafolyamatokba és a háttérben zajló munkálatokba is. A tévénézők nemcsak a MÜPA páratlanul gazdag kulturális kínálatával ismerkedhetnek meg ezen az estén, hanem az építész szakma legkiemelkedőbb nemzetközi díjával jutalmazott modern épülettel is.

(Fotó: MüPA-Archívuma)