Az MVSZ egy CD-t ajándékoz az igénylőknek, rajta egy páratlan, 62 perces hangfelvétel, amelyen megelevenednek az aradi várban a siralomházban és a vesztőhelyen történtek.

A CD-t, amelyet jeles személyiségek ajánlanak az érdeklődőknek, igényelhetik mindazon iskolák, önkormányzatok, egyházközségek és gyülekezetek, egyesületek és alkalmi emlékező közösségek, amelyek vállalják, hogy októberben, a 160. évforduló alkalmából megrendezendő megemlékezésük keretében bejátsszák a CD-n hallható, drámai erejű hangképeket.

Az igényléseket 2009. szeptember 11-ig lehet a Magyarok Világszövetségéhez eljuttatni, az alábbi címek egyikén:

E-mail: elnok@mvsz.hu

Fax: +36-1-485-4060

Posta: H-1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3. – Az aradi tizenhármak jeligére

Az igény beérkezését az MVSZ írásban visszaigazolja. Az MVSZ vállalja, hogy legkésőbb szeptember 15-ig eljuttatja a regisztrált igénylők címére A Magyar szabadság szentjei – Az aradi tizenhármak című CD-t, annak érdekében, hogy a megemlékezések szervezői saját emlékműsorukat a hanganyag ismeretében alakíthassák.

A Magyar szabadság szentjei – Az aradi tizenhármak című CD négy békéscsabai színész – Nagy Erika, Mészáros Mihály, Szőke Pál és Tomanek Gábor – ajándéka. Terjesztése fölött fővédnökséget vállalt Erkel Tibor, a Himnusz zeneszerzőjének leszármazottja, Dr. Papp Lajos szívsebész valamint Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.