A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke annak örül, ahogyan összegyűlt a több mint 290 millió forint a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában vasárnap a szeretetszolgálat javára, mert nagyon sokan adtak kis összegeket.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kozma Imre az M1 aktuális csatorna műsorában úgy fogalmazott: vannak nagy támogatóik, de az igazi öröm, hogy rengeteg pénz gyűlt össze 250 forintos betelefonálásokból.
    
Hangsúlyozta, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat útja nem felfelé, hanem lefelé vezet: azokhoz, akik bajban vannak, akik közül sokan nyomorognak, és a gyűjtés is megmutatta, hogy ezt értik az emberek. Kifejtette, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat talán abban különbözik más szervezetektől, hogy programjai vannak, mintegy száz program, amelyeket ők találtak ki.
    
Kozma Imre elmondta, társadalmi kérdésekkel találkoznak, és nem térnek ki azok elől, hanem keresik a megoldást. Ez hosszú idő, „kísérletezés”, és amikor az általuk megfogalmazott megoldás jónak tűnik, akkor ajánlják azt – tette hozzá. Ezek között említette a cigánytelepek felzárkóztatását, a gyermek-esélyprogramokat és a biztos kezdet házakat.
    
Az 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehetett támogatni a kezdeményezést. Az adományvonalon mintegy 39 millió forint gyűlt össze – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője vasárnap az MTI-nek.

(MTI)